Form arrow icon 
Απολαύστε
μια δωρεάν δοκιμή
Εμπειρία Γιόγκα
 • Βασικό Επίπεδο
 • Μεσαίο Επίπεδο
 • Προχωρημένο Επίπεδο
Μάθημα Ενδιαφέροντος
  * Υποχρεωτικά πεδία
  Επιθυμώ να λαμβάνω διαφημιστικό υλικό
  Form arrow icon 
  ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ
  ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
  ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ
  Logo

  ΣΤΟΥΝΤΙΟ TIPS

  • DOS & DONT'S
  • ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΓΚΑ;
  • ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
  • Ερχόμενοι στο μάθημα, προσέχουμε τα εξής:
   • Προσερχόμαστε 10-15 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ετοιμαστούμε εγκαίρως και να χαλαρώσουμε.
   • Κατά την άφιξή μας δείχνουμε την κάρτα μέλους στη ρεσεψιόν & δηλώνουμε το όνομά μας.
   • Απενεργοποιούμε το κινητό και το αφήνουμε στα αποδυτήρια, μαζί με όλα τα προσωπικά μας αντικείμενα.
   • Κάνουμε ησυχία και μιλάμε χαμηλόφωνα τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διάρκεια του μαθήματος, για να υπάρχει χαλάρωση και συγκέντρωση.
   • Βγάζουμε τα παπούτσια κατά την είσοδό μας στο χώρο.
   • Διατηρούμε τους χώρους καθαρούς και αν έχουμε δανειστεί yoga mat της σχολής, το τακτοποιούμε στη θέση του πριν αναχωρήσουμε.
   • Φροντίζουμε να έρθουμε με άδειο στομάχι. Το τελευταίο πλήρες γεύμα πρέπει να έχει καταναλωθεί τουλάχιστον 3 ώρες πριν την πρακτική μας.
   • Τηρούμε μια τακτική προσέλευση, τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, για να έχουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη και να εξελιχθούμε στην πρακτική μας.
   • Ενημερώνουμε τους δασκάλους μας για τυχόν προβλήματα υγείας πριν το μάθημα, ώστε να μας κατευθύνουν ανάλογα.
   Τι πρέπει να αποφεύγουμε:
   • Δεν φοράμε αρώματα, κολόνιες ή κρέμες σώματος κατά την διάρκεια της πρακτικής, για να μη βαρύνουν την ατμόσφαιρα. Φροντίζουμε, ωστόσο, την προσωπική υγιεινή, καθώς ερχόμαστε σε επαφή με πολλά άτομα στον ίδιο χώρο.
   • Aποφεύγουμε να καθυστερούμε ή να διακόπτουμε το μάθημα, σεβόμενοι τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.
   • Αποφεύγουμε να πίνουμε καφέ πριν το μάθημα.
   • Δεν υπερβάλλουμε στην πρακτική μας, αλλά ακούμε το σώμα του και σεβόμαστε τα όριά μας.
  • Tips για νέους yogi και yogini
   Consistency is the key

   Ξεκινώντας το εσωτερικό ταξίδι προς την «αυτογνωσία», την απόκτηση ψυχοσωματικής ισορροπίας & αρμονίας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το μυστικό της μεγιστοποίησης των ευεργετικών ιδιοτήτων της γιόγκα κρύβεται στη συστηματική πρακτική. Προσερχόμενοι με επιμέλεια, πειθαρχία και συνέπεια στα μαθήματα, τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, τα αποτελέσματα στο σώμα και το νου θα είναι εντυπωσιακά.

   Στα πρώτα βήματά σας πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:

   1. Σεβόμαστε τα όριά μας

   Το σώμα μας «μιλάει» και θα πρέπει να το αφουγκραζόμαστε, να συνεργαζόμαστε με αυτό. Έχουμε υπομονη, δοκιμάζουμε τα όριά μας με σεβασμό στο σώμα μας. Δεν υπερβάλλουμε στην πρακτική μας, ακολουθούμε προοδευτικά στάδια εξέλιξης, βιώνοντας ολοένα και περισσότερο την αρμονική ροή της ζωτικής ενέργειας και τα ευεργετικά της αποτελέσματα στο σώμα μας αλλά και στο νου μας.

   2. Φοράμε άνετα ρούχα & φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή

   Η ευκολία στις κινήσεις είναι απαραίτητη κατά την εξάσκηση στη γιόγκα. Συνεπώς, επιλέγουμε άνετα και κατά προτίμηση βαμβακερά ρούχα που αφήνουν το σώμα να «αναπνέει». Δεν φοράμε βαριά αρώματα, κοσμήματα και κάλτσες. Φροντίζουμε πάντα την προσωπική μας υγιεινή πριν προέλθουμε στο μάθημα, σεβόμενοι τους ασκούμενους με τους οποίους θα μοιραστούμε την ίδια αίθουσα.

   3. Αποδεχόμαστε τα συναισθήματά μας

   Απελευθερώνοντας την συσσωρευμένη ένταση και το στρες της ημέρας, αλλά και τις αρνητικές σκέψεις κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας, η θετική ενέργεια κυλά σε όλο το σώμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό προκαλεί συναισθήματα ανακούφισης ή και συγκίνησης. Αποδεχθείτε τα και νιώστε τα. Θα νιώσετε πραγματικά αναγεννημένοι.

   4. Προσερχόμαστε εγκαίρως στο μάθημα

   Οι δάσκαλοι είναι δίπλα σας πριν από κάθε συνεδρία, για να σας γνωρίσουν & να τους γνωρίσετε καλύτερα, να ακούσουν τυχόν προβληματισμούς σας σχετικά με τις πρακτικές της γιόγκα. Έχοντας εντρυφήσει στις ευεργετικές ιδιότητές της αλλά και στην αληθινή φιλοσοφία της, θα σας συμβουλεύσουν και θα σας συμπαρασταθούν ως μέντορες.

   5. Πειραματιζόμαστε παρακολουθώντας διαφορετικά μαθήματα

   Στα πρώτα βήματά σας στο μονοπάτι της αυτογνωσίας και αυτοθεραπείας μέσω της γιόγκα, θα πρέπει να ξεκινήσετε με ένα απλό πρόγραμμα, χωρίς υπερβολές. Σε συνεννόηση με τους δασκάλους, μπορείτε, εφόσον το επίπεδο σας το επιτρέπει, να πειραματιστείτε παρακολουθώντας διαφορετικά στιλ γιόγκα από διάφορους εκπαιδευτές, προκειμένου να ανακαλύψετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.

   6. Η μαθητεία ποτέ δε σταματά

   Ακόμη και οι έμπειροι γιόγκι ανακαλύπτουν σε κάθε νέα πρακτική και κάτι καινούριο, εξελίσσονται σταδιακά, σε ένα αέναο ταξίδι γνωριμίας με τον εσωτερικό τους κόσμο, φθάνοντας σε ολοένα ανώτερα επίπεδα υγείας και πνευματικής αντίληψης. Η εξέλιξη είναι προοδευτική και κάθε μάθημα οδηγεί προς αυτή τη κατεύθυνση.

  • Μπορεί να ασχοληθεί με τη γιόγκα κάποιος που δεν έχει γυμναστεί ποτέ;

   Βεβαίως. Η γιόγκα απευθύνεται σε όλους, ακόμη και όσους δεν έχουν γυμναστεί ποτέ. Δεν παίζει ρόλο ο σωματότυπος, η ευλυγισία ή η σωματική δύναμη και είναι ιδανική για όσους έχουν μυοσκελετικά προβλήματα.

   Πώς θα ξέρω ποιο είδος γιόγκα ταιριάζει σε εμένα;

   Ανάλογα με την ηλικία, τη σωματική διάπλαση και τις εξατομικευμένες ανάγκες σας, θα σας προτείνουμε το αντίστοιχο πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να βρείτε την πολυπόθητη πνευματική και σωματική αρμονία & ισορροπία.

   Υπάρχει όριο ηλικίας ανάλογα με τα στιλ ή το επίπεδο γιόγκα;

   Τα προγράμματα προσφέρονται ανεξαρτήτως φύλλου, ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Τα οφέλη της γιόγκα είναι τόσο σημαντικά, που έχουν διαμορφωθεί ειδικά προγράμματα ακόμη και για παιδιά από 4 ετών και άνω!

   Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;

   Δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό ή ειδικά ρούχα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα κοινόχρηστα yoga mats που διαθέτουμε στη σχολή ή να φέρνετε το δικό σας yoga mat. Επίσης, μην ξεχνάτε μια μικρή πετσέτα προσώπου και ένα μπουκαλάκι νερό. Στο Urban Yoga Center υπάρχουν αποδυτήρια και ντουζιέρες, αν θέλετε να κάνετε ντους μετά το τέλος της πρακτικής σας [πετσέτες σώματος δεν παρέχονται].

   Ποια είναι τα κατάλληλα ρούχα;

   Τα κατάλληλα ρούχα είναι εκείνα που σας προσφέρουν άνεση & ευχέρεια κινήσεων, ώστε να νοιώθετε χαλαρά και να μπορείτε να εκτελέσετε σωστά τις ασκήσεις χωρίς να κρυώνετε αλλά και χωρίς να ζεσταίνεστε. Προτιμάτε βαμβακερά κολάν και T-shirts ή αμάνικα μπλουζάκια.

   Πόση ώρα διαρκούν τα μαθήματα και πόσο συχνά πρέπει να έρχομαι για να δω αλλαγές στο σώμα ή την ψυχολογία μου;

   Η διάρκεια του μαθήματος κυμαίνεται μεταξύ 75-90 λεπτά και γίνονται αδιάλειπτα. Πολύ σημαντικό είναι να είστε τακτικοί, να προσέρχεστε σε σταθερή βάση, τουλάχιστον δύο μαθήματα την εβδομάδα. Σταδιακά, με σταθερή προσέλευση, θα παρατηρήσετε αλλαγές στο σώμα, το βάρος, την ευελιξία αλλά και τη διάθεσή σας, στον ύπνο και στη συνολική διάθεσή σας.

   Ύστερα από πόσα μαθήματα αρχαρίων μπορώ να μεταπιδήσω στο επόμενο επίπεδο;

   Αναμφίβολα κάθε σώμα είναι μοναδικό και ο καθένας εξελίσσεται με το δικό του τρόπο. Παρακολουθώντας τακτικά και με συνέπεια, θα αποκτήσετε ευλυγισία, δύναμη και αντοχή & θα μπορείτε να εκτελείτε πιο απαιτητικές ασκήσεις. Στο πλάι σας θα βρίσκονται πάντα οι δάσκαλοί σας, που θα σας υποδείξουν το πλέον ενδεδειγμένο πρόγραμμα.

   Σε ποιες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται η γιόγκα;

   Δεν ενδείκνυται αν υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί που απαιτούν κάποια περίοδο θεραπείας και ξεκούραση χωρίς άσκηση. Η ομάδα του Urban Yoga Centre θα σας συμβουλέψει ανάλογα με το ιστορικό σας και τις ατομικές ανάγκες σας.

  BACK TO TOPBack to Top