Απολαύστε
μια δωρεάν δοκιμή
Εμπειρία Γιόγκα
 • Βασικό Επίπεδο
 • Μεσαίο Επίπεδο
 • Προχωρημένο Επίπεδο
Μάθημα Ενδιαφέροντος
  * Υποχρεωτικά πεδία
  Επιθυμώ να λαμβάνω διαφημιστικό υλικό
   
  ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ
  ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
  ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ

  ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

  Το Urban Yoga Center έχει διαμορφώσει μια σειρά μαθημάτων βασισμένων σε διαφορετικά συστήματα γιόγκα. Ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες σας, οι δάσκαλοι θα σας προτείνουν το πλέον ενδεδειγμένο πρόγραμμα για εσάς.

  Για να αποκομίσετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη, θα πρέπει να προσέρχεστε τακτικά και να ακολουθείτε με συνέπεια & ακρίβεια τις ασκήσεις & πρακτικές. Σταδιακά, θα ανακαλύψετε τον πραγματικό εσωτερικό εαυτό σας & τις δυνατότητές σας, θα χαλαρώσετε & θα δείτε τη ζωή από μια άλλη οπτική, θα βιώσετε πνευματική και σωματική αναγέννηση.

  • ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
  • Yoga Lab I
  • Vinyasana Yoga Flow
  • Prana Vinyasa Flow
  • Διαλογισμός & Pranayama (breathing)
  • Iyengar
  • Θεραπευτική Iyengar Yoga
  • Παιδική Γιόγκα
  • Προγεννητική Γιόγκα
  • Breathe and Silence

  Yoga Lab I

  Η πρόθεση του μαθήματος είναι, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για να ξετυλίξουμε και να έρθουμε σε επαφή με όλο το δυναμικό μας, σε όλα τα επίπεδα, από το πιο εσωτερικό στο πιο εξωτερικό.

  Δίνοντας οδηγίες κατά τη διάρκεια των asanas [θέσεις], επιδιώκεται με κάθε δυνατό τρόπο, να γίνει ξεκάθαρη

  α. η σύνδεση μας με την διαδρομή της σπονδυλικής στήλης

  β. οι τρόποι που μπορεί η ενέργεια αυτή να κυκλοφορεί στο κεντρικό κανάλι

  γ. η έκφραση της ενέργειας αυτής μέσα από το σώμα. Περιοχές που νιώθουν κλειστές ή μπλοκαρισμένες, ανοίγουν στην ελεύθερη ροή της ενέργειας και το φυσικό σώμα γεμίζει δύναμη και ζωτικότητα.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Asanas [θέσεις] – Pranayama [έλεγχος αναπνοής]
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα μαθητών
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  Prana Vinyasa Flow

  Η Prana Vinyasa Flow είναι μια ενεργειακή και δημιουργική προσέγγιση για να βιώσουμε τη ροή της γιόγκα βασισμένη στις κινήσεις της Prana, της ζωτικής ενέργειας. Ο πιο σημαντικός οδηγός για τον τρόπο που διδάσκουμε vinyasa flow, είναι να γίνει σύνδεση με αυτές τις κινήσεις της Prana, που είναι τόσο αδιάκοπες όσο η αναπνοή.

  Είναι μια μέθοδος που αναπτύχθηκε από τη Shiva Rea και προσφέρει 40 διαφορετικά namaskars και 64 δημιουργικά και αποτελεσματικά sequences που φέρνουν ζωτικότητα, αναγέννηση, σύνδεση και κίνηση στο σώμα και στη ζωή μας. Η ροή ενός μαθήματος δημιουργείται μέσα από κύκλους, τους οποίους συνδέει η αναπνοή, από το opening movement meditation στα namaskars, καλλιέργεια του κέντρου μας, εξερεύνηση της ενεργειακής ευθυγράμμισης μέσα στο mandala των asanas, mudra, pranayama και διαλογισμό. Είναι ένα δυναμικό και ταυτόχρονα διαλογιστικό ταξίδι, τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους ασκούμενους.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Asanas [θέσεις] – Mudra [διαφορετικές θέσεις των χεριών ] - Pranayama [τεχνικές αναπνοής ] – Διαλογισμός [meditation]
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα μαθητών
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  Διαλογισμός & Pranayama (breathing)

  Aσκούμενοι και δάσκαλοι συναντιόμαστε για να ενισχύσουμε την δόνηση μας και να «καθαρίσουμε» τη ροή της ενέργειάς μας.

  Στόχος του μαθήματος είναι να συμβάλει στη γαλήνη του νου και το άνοιγμα των chakras, ώστε να έρθουν στην επιφάνεια

  α. συνειδητοποιήσεις για τον τρόπο που μπορούμε να ζήσουμε πληρέστερα την ζωή μας και

  β. πνευματικές εμπειρίες που αναδεικνύουν το εύρος της ανθρώπινης ύπαρξης. Το μάθημα ξεκινάει με σύντομη θεωρητική πληροφόρηση πάνω σε ένα επιλεγμένο θέμα που έχει οριστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα και συνεχίζει με τις κατάλληλες, κάθε φορά, τεχνικές αναπνοών που «ανοίγουν τη πόρτα» για τη διαλογιστική πρακτική που ακολουθεί.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Pranayama [τεχνικές αναπνοής] - Διαλογισμός [meditation]
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  Iyengar

  Η Iyengar yoga αναπτύχθηκε μέσα από την πρωτοποριακή δουλειά του B.K.S. Iyengar, που απελευθέρωσε τις κλασικές asana [στάσεις] της γιόγκα από τον Ινδικό μυστικιστικό τους χαρακτήρα και που με τη χρήση βοηθημάτων, τις κατέστησε κατάλληλες για ανθρώπους από τη Δύση, που ζητούν να έχουν ξεκάθαρη κατανόηση του τι συμβαίνει κατά την πρακτική μιας asana.

  Ένα τυπικό μάθημα Iyengar yoga εστιάζει στην ακρίβεια και τη λεπτομέρεια των κινήσεων, στη σωστή ευθυγράμμιση των asana, στη μελέτη των δραστηριοτήτων και της αντίστασης των μυών απαραίτητη για να εισέλθει κανείς σε μια κατάσταση αυτοσυγκέντρωσης. Δίνεται έμφαση στην επίγνωση της αναπνοής σε κάθε asana, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε στην εμπειρία. Μέσα από τη συστηματική πρακτική, ο μαθητής ξεπερνάει τα σωματικά και νοητικά / συναισθηματικά του όρια και αναπτύσσει βαθιά επίγνωση του σώματος, δύναμη, έλεγχο, υπομονή, καθώς και σωματική και νοητική αρμονία.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Asanas [στάσεις του σώματος] – Pranayama [Τεχνικές Αναπνοής] – Τεχνικές Ευθυγράμμισης – Xρήση Props [βοηθήματα]
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  Θεραπευτική Iyengar Yoga

  Η θεραπεία στη γιόγκα ξεκινά με την κατανόηση ολόκληρου του σώματος και του τρόπου λειτουργίας του. Μια σημαντική πλευρά της θεραπείας μέσω της γιόγκα είναι ότι μας μαθαίνει να ελέγχουμε την επίδραση του εγκεφάλου στο σώμα μας. H ενέργεια από τον εγκέφαλο κατανέμεται σε διάφορα σημεία του σώματός μας με τη μορφή της "ζωτικής ενέργειας". Μέσα από την πρακτική της γιόγκα [η οποία είναι βασισμένη σε επιλεγμένες asanas που εκτείνουν συγκεκριμένα σημεία του σώματος], ο εγκέφαλος μαθαίνει να είναι ήρεμος και παθητικός, να αποδέχεται τον πόνο και όχι να τον πολεμά. Με αυτό το τρόπο η ενέργεια, που αλλιώς θα ξοδευόταν στην αντιμετώπιση του πόνου και του στρες που αυτός δημιουργεί, τώρα διοχετεύεται στην διαδικασία της θεραπείας. Η θεραπευτική γιόγκα μπορεί να ανακουφίσει σημεία του σώματός μας που έχουν τραυματιστεί ή απλά αγνοηθεί. Τελικά, στόχος της είναι να εκπαιδεύσει τον εγκέφαλο και το σώμα να εργάζονται σε αρμονία. Στην πρακτική αυτή τα θεραπευτικά και διαλογιστικά οφέλη προκύπτουν μέσα από ένα διαδοχικό σύστημα που αφορά στην αλληλουχία των asanas και της pranayama, την έμφαση στην ευθυγράμμιση και στην τεχνική της πρακτικής και στο συγχρονισμό της. Για την επίτευξη της θεραπείας, η Iyengar yoga υϊοθετεί τα props για υποστήριξη του μαθητή.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Asanas [στάσεις του σώματος] – Tεχνικές Eυθυγράμμισης
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  Παιδική Γιόγκα

  Μία τάξη παιδικής γιόγκα είναι ένα συνδυασμός παιχνιδιού και γιόγκα. Σε διάρκεια μιας ώρας, αναμειγνύουμε θέσεις γιόγκα [asanas], σε ζευγάρια και σε ομάδες με αναζωογονητική μουσική, γιογκικά παιχνίδια και άφθονα χαμόγελα.

  H πρακτική της γιόγκα βοηθάει τα παιδιά να νιώσουν μέρος μιας υγιούς, μη ανταγωνιστικής ομάδας. Η παιχνιδιάρικη αυτή τάξη, ολοκληρώνεται με μία σύντομη χαλάρωση ή δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να κλείσουν τα μάτια και να χαλαρώσουν. «Η παιδική γιόγκα είναι ένα φανταστικό ταξίδι στις καρδιές των παιδιών».

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Asanas [στάσεις του σώματος] – Τεχνικές Αναπνοής
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για παιδιά από 4 – 11 ετών.
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  Προγεννητική Γιόγκα

  Tα μαθήματα της προγεννητικής γιόγκα μας παρέχουν την ευκαιρία να καλλιεργηθεί μεγαλύτερη ζωτικότητα και επίγνωση στο σώμα μας, που τώρα είναι το σπίτι για δυο [ή και παραπάνω!]. Απαλές asanas [στάσεις γιόγκα], μας βοηθούν να καλλιεργήσουμε νοητική και σωματική δύναμη και οδηγούν στην απελευθέρωση και το άνοιγμα της πυελικής ζώνης.

  Με ασκήσεις αναπνοών, οραματισμό και διαλογισμό, βαθαίνει η σχέση μας με το μωρό μας, καθώς προετοιμαζόμαστε να αγκαλιάσουμε τον ρόλο της μητέρας, ενώ ταυτόχρονα αφυπνίζεται η εσωτερική μας ησυχία και αυτοπεποίθηση. Σκοπός είναι να νιώθουμε δυνατές σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, παραμένοντας ταυτόχρονα συνδεδεμένες με την πνευματική διάσταση της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Έτσι όχι μόνο η εγκυμοσύνη θα γίνει πιο ευχάριστη στο παρόν, αλλά θα διευκολύνει και την ίδια τη διαδικασία της γέννησης, μειώνοντας τον πόνο και αυξάνοντας την χαρά του τοκετού! Προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή!

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Απαλές Asanas [στάσεις του σώματος] – Τεχνικές Αναπνοής
  • Επίπεδο: Προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή!
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

  Breathe and Silence

  Η αναπνοή μας είναι η ζωογόνος δύναμη που μας κρατά στη ζωή. Η ανάσα ή Prana, μας παρέχει ένα ανεξάντλητο πεδίο συνεχούς ρυθμού και ήχου που εμπλουτίζει την αντίληψη μας σε φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

  Στο μάθημα αυτό επιχειρούμε να βιώνουμε την δόνηση της αναπνοής ως εργαλείο κατανόησης του εαυτού και των συνηθειών μας. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε τεχνικές αναπνοών (pranayama) και διαλογισμό. Κατάλληλο για όλους.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Απαλές Asanas [στάσεις του σώματος] – Τεχνικές Αναπνοής – Διαλογισμός [meditation]
  • Επίπεδο: Προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή!
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  BACK TO TOP