Form arrow icon 
Απολαύστε
μια δωρεάν δοκιμή
Εμπειρία Γιόγκα
 • Βασικό Επίπεδο
 • Μεσαίο Επίπεδο
 • Προχωρημένο Επίπεδο
Μάθημα Ενδιαφέροντος
  * Υποχρεωτικά πεδία
  Επιθυμώ να λαμβάνω διαφημιστικό υλικό
  Form arrow icon 
  ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΚΙΜΗ
  ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
  ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ
  Logo

  ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

  Το Urban Yoga Center έχει διαμορφώσει μια σειρά μαθημάτων βασισμένων σε διαφορετικά συστήματα γιόγκα. Ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες σας, οι δάσκαλοι θα σας προτείνουν το πλέον ενδεδειγμένο πρόγραμμα για εσάς.

  Για να αποκομίσετε τα μέγιστα δυνατά οφέλη, θα πρέπει να προσέρχεστε τακτικά και να ακολουθείτε με συνέπεια & ακρίβεια τις ασκήσεις & πρακτικές. Σταδιακά, θα ανακαλύψετε τον πραγματικό εσωτερικό εαυτό σας & τις δυνατότητές σας, θα χαλαρώσετε & θα δείτε τη ζωή από μια άλλη οπτική, θα βιώσετε πνευματική και σωματική αναγέννηση.

  • ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
  • Yoga Lab I
  • Hatha Yoga
  • Iyengar
  • Γιόγκα Basics
  • Παιδική Γιόγκα
  • Προγεννητική Γιόγκα
  • Εισαγωγή στον Διαλογισμό
  • Sthira Sukha
  • Breathe and Silence
  • Prana Flow & Yoga Nidra
  • Rest & Restore
  • Movement and Mindfulness - Teen Yoga
  • Conditioning

  Yoga Lab I

  Η πρόθεση του μαθήματος είναι, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για να ξετυλίξουμε και να έρθουμε σε επαφή με όλο το δυναμικό μας, σε όλα τα επίπεδα, από το πιο εσωτερικό στο πιο εξωτερικό.

  Δίνοντας οδηγίες κατά τη διάρκεια των asanas [θέσεις], επιδιώκεται με κάθε δυνατό τρόπο, να γίνει ξεκάθαρη

  α. η σύνδεση μας με την διαδρομή της σπονδυλικής στήλης

  β. οι τρόποι που μπορεί η ενέργεια αυτή να κυκλοφορεί στο κεντρικό κανάλι

  γ. η έκφραση της ενέργειας αυτής μέσα από το σώμα. Περιοχές που νιώθουν κλειστές ή μπλοκαρισμένες, ανοίγουν στην ελεύθερη ροή της ενέργειας και το φυσικό σώμα γεμίζει δύναμη και ζωτικότητα.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Asanas [θέσεις] – Pranayama [έλεγχος αναπνοής]
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα μαθητών
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Hatha Yoga

  Το συγκεκριμένο σύστημα απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα, από τους εντελώς αρχάριους χωρίς προηγούμενη εμπειρία γιόγκα έως και τους έμπειρους ασκούμενους, που επιθυμούν να εμβαθύνουν την κατανόησή τους πάνω στις βασικές αρχές του συστήματος.

  Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του υλικού σώματος, η ευθυγράμμισή του, η συνειδητοποίηση και η στοχευμένη χρήση της αναπνοής, γίνονται αντικείμενα μελέτης σε αυτό το μάθημα. Το μάθημα ξεκινά με την αργή εκτέλεση συγκεκριμένων προπαρασκευαστικών σωματικών στάσεων και σταδιακά, με τη χρήση διάφορων βοηθητικών μέσων που μας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε τις στάσεις στις δικές μας ανάγκες και δυνατότητες [όπως τουβλάκια, ιμάντες κ.ά.], δυναμώνουμε και μπαίνουμε ευθυγραμμισμένοι στις βασικές στάσεις [Asanas], αποκομίζοντας τα μέγιστα οφέλη.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Asanas [θέσεις] – Mudra [διαφορετικές θέσεις των χεριών ] - Pranayama [τεχνικές αναπνοής ] – Διαλογισμός [meditation] - Χρήση βοηθητικών μέσων [τουβλάκια, ιμάντες]
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Iyengar

  Η Iyengar yoga αναπτύχθηκε μέσα από την πρωτοποριακή δουλειά του B.K.S. Iyengar, που απελευθέρωσε τις κλασικές asana [στάσεις] της γιόγκα από τον Ινδικό μυστικιστικό τους χαρακτήρα και που με τη χρήση βοηθημάτων, τις κατέστησε κατάλληλες για ανθρώπους από τη Δύση, που ζητούν να έχουν ξεκάθαρη κατανόηση του τι συμβαίνει κατά την πρακτική μιας asana.

  Ένα τυπικό μάθημα Iyengar yoga εστιάζει στην ακρίβεια και τη λεπτομέρεια των κινήσεων, στη σωστή ευθυγράμμιση των asana, στη μελέτη των δραστηριοτήτων και της αντίστασης των μυών απαραίτητη για να εισέλθει κανείς σε μια κατάσταση αυτοσυγκέντρωσης. Δίνεται έμφαση στην επίγνωση της αναπνοής σε κάθε asana, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε στην εμπειρία. Μέσα από τη συστηματική πρακτική, ο μαθητής ξεπερνάει τα σωματικά και νοητικά / συναισθηματικά του όρια και αναπτύσσει βαθιά επίγνωση του σώματος, δύναμη, έλεγχο, υπομονή, καθώς και σωματική και νοητική αρμονία.

  Στο ανανεωμένο πρόγραμμά μας, θα βρείτε μαθήματα Iyengar τόσο για νέους μαθητές yoga, στα οποία διδάσκονται οι βασικές στάσεις [asanas], με τέτοιο τροπο, ώστε να αναπτύσσεται η δύναμη, η αντοχή και η ευελιξία, όσο και μαθήματα τα οποία απευθύνονται σε τακτικούς μαθητές και στα οποία εισάγονται πιο προχωρημένες asanas και pranayama.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Asanas [στάσεις του σώματος] – Pranayama [Τεχνικές Αναπνοής] – Τεχνικές Ευθυγράμμισης – Xρήση Props [βοηθήματα]
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Γιόγκα Basics

  Το μάθημα αυτό αποτελεί εισαγωγή στις βασικές έννοιες και στάσεις [asanas] που εφαρμόζονται στη γιόγκα και θέτει τις βάσεις για τα πιο προχωρημένα επίπεδα και τα διαφορετικά στυλ γιόγκα.

  Στη διάρκεια της πρακτικής, που απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους αλλά και σε έμπειρους ασκούμενους που επιθυμούν να εμβαθύνουν την πρακτική τους στις βασικές στάσεις αλλά και στην ευθυγράμμιση, ακολουθούμε τις βασικές στάσεις & παραλλαγές τους, τεχνικές ευθυγράμμισης του σώματος και ορισμένες φορές ολοκληρώνουμε με πρακτικές αναπνοών και διαλογισμού. Στόχος είναι να συνειδητοποιήσουμε τη σύνδεση σώματος – νου με σκοπό να βελτιώσουμε τη σταθερότητα και την επίγνωση. Σταδιακά, εμπλουτίζουμε γνώσεις και τεχνικές, εντάσσοντας τα ευεργετικά οφέλη της γιόγκα στην καθημερινότητά μας.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Asanas [στάσεις του σώματος] – Pranayama [Τεχνικές Αναπνοής] – Διαλογισμός [meditation]
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Παιδική Γιόγκα

  Μία τάξη παιδικής γιόγκα είναι ένα συνδυασμός παιχνιδιού και γιόγκα. Σε διάρκεια μιας ώρας, αναμειγνύουμε θέσεις γιόγκα [asanas], σε ζευγάρια και σε ομάδες με αναζωογονητική μουσική, γιογκικά παιχνίδια και άφθονα χαμόγελα.

  H πρακτική της γιόγκα βοηθάει τα παιδιά να νιώσουν μέρος μιας υγιούς, μη ανταγωνιστικής ομάδας. Η παιχνιδιάρικη αυτή τάξη, ολοκληρώνεται με μία σύντομη χαλάρωση ή δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να κλείσουν τα μάτια και να χαλαρώσουν. «Η παιδική γιόγκα είναι ένα φανταστικό ταξίδι στις καρδιές των παιδιών».

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Asanas [στάσεις του σώματος] – Τεχνικές Αναπνοής
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για παιδιά από 4 – 11 ετών.
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Προγεννητική Γιόγκα

  Tα μαθήματα της προγεννητικής γιόγκα μας παρέχουν την ευκαιρία να καλλιεργηθεί μεγαλύτερη ζωτικότητα και επίγνωση στο σώμα μας, που τώρα είναι το σπίτι για δυο [ή και παραπάνω!]. Απαλές asanas [στάσεις γιόγκα], μας βοηθούν να καλλιεργήσουμε νοητική και σωματική δύναμη και οδηγούν στην απελευθέρωση και το άνοιγμα της πυελικής ζώνης.

  Με ασκήσεις αναπνοών, οραματισμό και διαλογισμό, βαθαίνει η σχέση μας με το μωρό μας, καθώς προετοιμαζόμαστε να αγκαλιάσουμε τον ρόλο της μητέρας, ενώ ταυτόχρονα αφυπνίζεται η εσωτερική μας ησυχία και αυτοπεποίθηση. Σκοπός είναι να νιώθουμε δυνατές σε όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης, παραμένοντας ταυτόχρονα συνδεδεμένες με την πνευματική διάσταση της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Έτσι όχι μόνο η εγκυμοσύνη θα γίνει πιο ευχάριστη στο παρόν, αλλά θα διευκολύνει και την ίδια τη διαδικασία της γέννησης, μειώνοντας τον πόνο και αυξάνοντας την χαρά του τοκετού! Προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή!

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Απαλές Asanas [στάσεις του σώματος] – Τεχνικές Αναπνοής
  • Επίπεδο: Προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή!
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Εισαγωγή στον Διαλογισμό

  Αυτη η συνάντηση απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τον διαλογισμό και τα οφέλη του στην καθημερινότητα μας. Απευθύνεται σε άτομα που δεν εχουν ξαναέρθει σε επαφή με αυτην την άσκηση αλλα και σε άτομα εξοικειωμένα με διάφορες μεθόδους διαλογισμού. 

  Το μαθημα είναι δομημένο ετσι ώστε να προσαρμοστούμε σταδιακά στην ακινησία και τη σιωπή. Περιέχει ενεργειακες ασκήσεις κατευθυνσης της προσοχής, ενα μικρο κομμάτι πολυ απλης σωματικης κίνησης και τελος διαλογισμό. Βασιζόμαστε σε τεχνικές της γιόγκα, αρχές του βουδισμού και του ταοϊσμού και βαδίζουμε σαν σύνολο σε ενα μονοπάτι αυτογνωσίας.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Sthira Sukha

  Η ονομασία του μαθήματος ‘’sthira – sukha’’ εμπνέεται από την σούτρα 2.46 του Patanjali, Sthirasukhamasanam, που ορίζει πως κάθε θέση (άσανα) στην εξάσκηση της γιόγκα οφείλει να είναι σταθερή (sthira) και άνετη (sukha).

  Εδώ κατευθείαν, συναντάμε μια αντίθεση στον ορισμό της άσανα, καθώς πώς γίνεται, από τη μια μεριά, η θέση να είναι σταθερή, άρα ο ασκούμενος να καταβάλλει ένα σημαντικό ποσοστό προσπάθειας και πειθαρχίας για να κάνει και να διατηρήσει την άσανα (οποιασδήποτε δυσκολίας), και από την άλλη μέσα στην ίδια θέση,την ίδια στιγμή, να συναντάει τον εαυτό του ήρεμο και άνετο?

  Η πρόκληση που θα δουλεύεται σε κάθε μάθημα είναι αυτό ακριβώς, ο ασκούμενος να βρίσκεται σε κάθε άσανα χωρίς πόνο, χωρίς να τρέμει και χωρίς να χάνει την αναπνοή του, καταβάλλοντας την ανάλογη πειθαρχημένη προσπάθεια για σταθερότητα και ταυτόχρονα να νιώθει άνετος, ήρεμος και ασφαλής, χωρίς να είναι η εμπειρία ανιαρή ή αδιάφορη. 

  • Εργαλεία - Τεχνικές:  Asanas [στάσεις του σώματος] – Pranayama [Τεχνικές Αναπνοής] – Bandhas [ενεργειακά κλειδώματα]
  • Επίπεδο:  Κατάλληλο για μαθητές με τουλάχιστον έναν χρόνο προηγούμενη εμπειρία στη γιογκα.
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Breathe and Silence

  Η αναπνοή μας είναι η ζωογόνος δύναμη που μας κρατά στη ζωή. Η ανάσα ή Prana, μας παρέχει ένα ανεξάντλητο πεδίο συνεχούς ρυθμού και ήχου που εμπλουτίζει την αντίληψη μας σε φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

  Στο μάθημα αυτό επιχειρούμε να βιώνουμε την δόνηση της αναπνοής ως εργαλείο κατανόησης του εαυτού και των συνηθειών μας. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε τεχνικές αναπνοών (pranayama) και διαλογισμό. Κατάλληλο για όλους.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Απαλές Asanas [στάσεις του σώματος] – Τεχνικές Αναπνοής – Διαλογισμός [meditation]
  • Επίπεδο: Προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε να ξεκινήσετε οποιαδήποτε στιγμή!
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Prana Flow & Yoga Nidra

  Ενα μάθημα διαλογιστικό που συνδυάζει κίνηση και yoga Nidra ή αλλιώς γιογκικό ύπνο.

  Ειναι κατάλληλο για αρχάριους, καθώς το κομμάτι της κίνησης είναι απαλό και βασίζεται στην επανάληψη, αλλα και για προχωρημένους που θέλουν να εμβαθύνουν στην πρακτική τους μεσα απο την παρατήρηση. Η prana flow χρησιμοποιεί την μουσική σαν εργαλείο, εχει κίνηση σε ροή και εστιάζει πολυ στην ενεργειακή ευθυγράμμιση. Ταυτόχρονα βασίζεται στη φιλοσοφία πως κάθε σώμα εχει έμφυτη σοφία που ο ασκούμενος ενθαρύνεται να την ανακαλύπτει, να την σέβεται και να οδηγείται ετσι σε αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση.

  Η yoga Nidra συμπληρώνει το μαθημα και μας οδηγεί να βιώσουμε διαφορετικές καταστάσεις συνείδησης μεσα απο βαθειά και καθοδηγούμενη χαλάρωση του σώματος και του νου. Αυτές οι διαλογιστικές εμπειρίες που βιώνονται σε αυτη τη κατάσταση χαλάρωσης αλλα και ταυτόχρονης συγκέντρωσης λειτουργούν θεραπευτικά, βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου, μειώνουν το στρες και αυξάνουν την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα μας. Είναι μια πρακτική που μπορούν όλοι να ακολουθήσουν και να δουν άμεσα ωφέλη.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Rest & Restore

  Ένα μάθημα κατάλληλο για όλους όσους θα ήθελαν να ανακουφιστούν από το χρόνιο στρες, να αισθανθούν βαθιά χαλάρωση ή και να ισορροπήσουν μια πιο δυναμική πρακτική.

  Με την υποστήριξη βοηθημάτων [τουβλάκια, κουβέρτες κ.τ.λ.] στοχεύουμε στο να μείνουμε στις θέσεις [asanas] για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και έτσι να αποβάλλουμε τη μυϊκή ένταση, χαλαρώνουμε το συνδετικό ιστό [fascia] και εξισορροπούμε το νευρικό μας σύστημα.

  Μια αναζωογονιτική πρακτική που προάγει την υγεία του σώματος και του νου.

  • Εργαλεία - Τεχνικές:  Asanas [στάσεις του σώματος] – Pranayama [τεχνικές αναπνοής] – Διαλογισμός & χρήση props
  • Επίπεδο:  Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Movement and Mindfulness - Teen Yoga

  Αρχικά προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε και να συνδεθούμε με τον εαυτό μας, το σώμα μας και να ησυχάσουμε τον νου.

  Μέσα απο τεχνικές αναπνοής επιτυγχάνουμε ηρεμία και χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Μέσα απο συνειδητή αναπνοή, οι έφηβοι μαθαίνουν να συγκεντρώνονται και να εστιάζουν σε όλα όσα έχουν, όλα όσα είναι και να επικεντρώνονται στη θετική πλευρά των πραγμάτων.

  Ακολουθούν θέσεις γιογκα που βοηθούν στην ανάπτυξη συντονισμού, ισορροπίας, δύναμης και ευλυγισίας. Μαθαίνουμε να εστιάζουμε. Έτσι αυξάνεται η συγκέντρωση και η προσοχή σε αυτό που έχουμε να κάνουμε. Ο νους μαθαίνει να εστιάζει στο παρόν.

  Τέλος, η χαλάρωση! Μέσα απο τον καθοδηγούμενο οραματισμό, ο έφηβος μαθαίνει να εστιάζει την προσοχή στον εαυτό του δημιουργώντας θετικές εικόνες. Ανοίγει την πύλη της δημιουργικότητας, το νευρικό σύστημα βρίσκεται σε αταραξία και μειώνεται το άγχος.

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject

  Conditioning

  Μέσα από την αγάπη της για την κίνηση και εμπνευσμένο από τις θέσεις της Hatha Yoga, η Μαρία οργανώνει το ‘’Conditioning’’/ ‘’Μάθηση’’ με σκοπό την αφύπνιση όλων των αισθήσεων του σώματός μας.

  Το μάθημα αποτελείται από ασκήσεις που στοχεύουν να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την δύναμη, την ευλιγισία, την ευκινησία [σβελτάδα], την ισορροπία, την κιναισθησία, καθώς και την ιδιοδεκτικότητα. Μέσα στο μάθημα επιδιώκουμε να ‘’βαθύνουμε’’ την αίσθηση του σώματος μας, βελτιώνοντας την σχέση τόσο με αυτό όσο και με τον εαυτό μας.

  • Εργαλεία - Τεχνικές: Τεχνικές Ευθυγράμμισης – Χρήση Props [βοηθήματα] – Αναπνοή
  • Επίπεδο: Κατάλληλο για όλα τα επίπεδα
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
  Subject
  BACK TO TOPBack to Top